Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
26 septembre 2009 6 26 /09 /septembre /2009 17:45

website van Het Nieuwsblad, hier.

BRUSSEL - Een groep burgers heeft onze regering een vragenlijst voorgelegd over het vaccin tegen de Mexicaanse griep. Volgens hen voeren de overheid en de media een tegenstrijdig discours over de pandemie en is er dringend nood aan duidelijkheid. De initiatiefnemers eisen binnen de tien dagen antwoorden of anders stappen ze naar de rechtbank. 

 

'De berichten die de bevolking te horen krijgt over de Mexicaanse griep zijn verontrustend', stelt dokter Kris Gaublomme, een van de initiatiefnemers. 'De ene dag zeggen ze dat we ons geen zorgen moeten maken, de volgende dag wordt ons verteld dat de ziekte heel veel doden zal eisen. De berichten zijn tegenstrijdig en zaaien paniek.'
In oktober zou een vaccin tegen de Mexicaanse griep beschikbaar zijn. Nog voor de eerste inenting plaatsvindt, wil de ongeruste groep burgers duidelijkheid van de overheid. Ze hebben de regering een vragenlijst over het vaccin voorgelegd. Zo willen ze weten:


Waaruit wordt het vaccin samengesteld? Soms bevatten vaccins toxische bestanddelen.


Waarom wil men het vaccin verplichten? 


Waarom overweegt men een uitzonderingswet op vaccinatie?  


Hoe weet men zeker dat de inenting geen zware bijwerkingen kan hebben op lange termijn?


Is het vaccin betrouwbaar? Is het verantwoord om risicogroepen als zwangere vrouwen in te enten, terwijl deze niet betrokken zijn in de ontwikkeling en tests van het vaccin? 


Er zijn meer dan twaalf miljoen doses van het vaccin besteld door de regering. Wat als deze uiteindelijk onbruikbaar blijken te zijn? Krijgt de regering het bestede belanstinggeld dan terug?


Voorziet de regering een schadevergoeding voor al wie slecht reageert op het vaccin? 


Als er tegen 15 september geen antwoorden zijn, dan dreigt de groep naar de rechtbank te stappen. 'Als de regering nalaat zijn informatieplicht te vervullen, dan zullen we duidelijkheid afdwingen via andere wegen', aldus Georges-Henri Beauthier, advocaat van de burgerbeweging. loa (le soir)

Partager cet article
Repost0

commentaires

                    

Recherche

Contact

 

initiative.citoyenne[at]live.be

Courriers Aux Autorités & Autres Documents Importants

Ce site refuse de cautionner le label HONcode.

Ce site refuse de cautionner le label HONcode    

Ce site soutient Nurpa pour la liberté d'internet

Boutton de soutien à la NURPA