Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
27 avril 2012 5 27 /04 /avril /2012 19:16

Vertaling: E.V

   

Misleidende informatie in de media van de heer Benoît Parmentier (directeur ONE) inzake « vaccinale tegenstrijdigheden »

 

 

Beste lezer,

 

Als burgerbeweging zijn wij met name geschokt door de enorme hoeveelheid misleidende , en helaas valse, berichten over vaccinatie die door het ONE in de pers verschijnen.

 

Om maar enkele leugens van het ONE (want de lijst is heel lang) te citeren die door de pers worden verspreid onder het motto « bij het overgrote deel van het medisch circuit wereldwijd zijn er géén ernstige vaccincomplicaties » : het wetenschappelijk bewijs is nochtans HIER terug te vinden, met meer dan 1000 verwijzingen naar internationale wetenschappelijke en medische studies over ernstige risico's en falen van vaccins.

 

Bijwerkingen (zelfs ernstige) van vaccins worden schromelijk onderschat ; volgens medische tijdschriften, waaronder het prestigieuse JAMA en Prescrire, blijkt  hiervan in de praktijk slechts 1-10% te worden gemeld . Zelfs het franse agentschap Afssaps beschouwt dit consequent onderschatten van bijwerkingen als een topje van de ijsberg... hier kan men toch niet omheen!! (cfr p 5).

 

We kunnen dus simpelweg concluderen dat de verklaringen van het ONE aangaande kosten/effectiviteit van vaccins als ONBETROUWBAAR moeten worden beschouwd.

 

Bovendien vermeldt het ONE op haar website dat « vaccins nooit complicaties kunnen veroorzaken voor de ziekte waartegen zij beschermen ». Ook dit feit wordt echter door de medische literatuur tegengesproken en dit zal hen ongetwijfeld bekend zijn.

 

Het ONE negeert zelfs de tegenindicatie van de vaccinfabrikanten zelf aangaande de waarschuwing voor bijvoorbeeld hypotonie (niet ver van anafylactische shock !) op de bijsluiter van het kinkhoestvaccin, verklarende dat dit een misleidende informatie is en aldus gevoelige kinderen in groot gevaar brengend door onherstelbare vaccinatieschade. Zie hier alle bewijzen . Men mag en kan zich niet meer verschuilen achter dit struisvogelgedrag, niet als ouder en niet als journalist.

 

Mr Parmentier (directeur ONE) verklaart, ook in de pers, dat er « tegenstrijdigheden »  zijn en zegt bovendien : « wanneer een tegenindicatie over vaccins door een arts in twijfel wordt getrokken, is een afwijkend oordeel over vaccinaties altijd mogelijk », hieraan toevoegend dat de raad van kinderartsen van het ONE dit advies opvolgt ! »

 

Ook dit is ONJUIST,  want in juli vorig jaar bijvoorbeeld gaf een arts een tegenindicatie bij het verder vaccineren ten gevolge van een ernstig postvaccinaal eczeem, waarna de kinderarts raadgever van het ONE verklaarde dat het hier in feite ging om een « verkeerd geïnterpreteerde tegenindicatie ».

 

En dan de kleine Antoine Roblain die slecht had gereageerd op de tetanus en difterie vaccinatie, waarna de huisarts besloot om de vervolgvaccins te stoppen (en dit in een tijdsperiode waarin nog geen enkel wetsbesluit van kracht was voor welke verplichting van vaccins in crèches dan ook!). Het ONE ondersteunde de directrice van de crèche die de toelating verbood van de kleine Antoine. Nochtans werden de crèche en het ONE  in 1993 door het Brusselse Gerechtshof veroordeeld voor het feit zij tegen het goed onderbouwde advies van de huisarts waren ingegaan. Dit werd op  5 oktober 1993 door de journaliste Martine Vandemeulebroucke van Le Soir naar buiten gebracht.

 

Het ONE spreekt over veilige en betrouwbare vaccins, maar wanneer we het kinkhoestvaccin als voorbeeld nemen, blijkt zelfs GSK te hebben toegegeven dat dit nooit op lange termijn getest is geweest bij kinderen. De bron hiervan is betrouwbaar want afkomstig van het Reuters Persagentschap (met excuses voor de 'beknoptheid ').- cfr pagina 2/3

 

Momenteel waart er bijvoorbeeld in Gent een flinke bofepidemie rond bij mensen waarvan de meesten gevaccineerd waren met de aanbevolen twee doses en zich dus beschermd waanden. Dit roept onvermijdelijk de ethische vraag op of de risico's altijd mogen opwegen tegen een twijfelachtige effectiviteit!

 

Aan deze misleidende informatie moet zo snel mogelijk een eind komen, want het ONE laat zich hiermee absoluut niet van haar beste kant zien.

Wij zijn in contact met tientallen gefrustreerde artsen die zich hier tegen verzetten en zich in hun beroepseer aangetast voelen. Allen, met inbegrip ook van gezondheidswerkers binnen het ONE (wij wensen dit te onderstrepen) vragen zich af wanneer de persverantwoordelijken eindelijk zullen beseffen dat ook zij medeplichtig zijn door hierover te zwijgen.

 

De bewijzen van flagrant misleidende informatie van het ONE stapelen zich op , de een na de andere studie verschenen in de pers wordt tegengesproken en de gezondheid van duizenden kinderen staat op het spel. Hun gezondheid blijft toevertrouwd aan personen die weinig kennis schijnen te hebben over mogelijke bijwerkingen en risico's en die zich constant verschuilen onder de paraplu van bv de HGR, Provac enz.  En dit zonder ooit serieus in te gaan op verontruste vragen !

 

 

Men kan en mag niet doorgaan met deze tomeloze vaccinatiedruk, zich de luxe permitteren van het niet willen ingaan op nochtans serieuze vragen en het geen verantwoording willen nemen in geval van bijwerkingen !

 

In het kadertje op deze webpagina vindt u een meer dan gedetailleerd overzicht van links naar artikelen met alle bewijzen van deze leugens :

http://www.initiativecitoyenne.be/article-vaccins-la-folle-temerite-de-l-one-peut-mettre-la-vie-de-vos-enfants-en-danger-103399091.html

 

Wij sturen deze mail niet alleen aan de ouders van betrokken kinderen (die eerlijk gezegd veel beter verdienen!) en hun advocaten, maar ook aan de tientallen bezorgde artsen en gezondheidswerkers die ontmoedigd zijn door deze onheuse en onethische praktijken, evenals aan meerdere afgevaardigden. Tevens zal een uitgebreid debat onder de bevolking worden georganiseerd, want men heeft uiteraard het recht om van dit schandaal op de hoogte te worden gesteld. Het gaat hier tenslotte om henzelf, hun familie en de toekomst van hun kinderen.

 

Het enige wat nu nog zou kunnen bijdragen tot een mentaliteitsverandering onder de verantwoordelijken van het ONE, maar ook onder de journalisten met het oog op hun deontologische plicht deze ernstige feiten te onthullen, is de volgende uitspraak van Abraham Lincoln :

 

'Men kan een deel van het volk voortdurend misleiden en het hele volk een poosje, maar men kan niet het hele volk de hele tijd misleiden'

 

 

Wij danken u hartelijk voor uw aandacht !

 

Initiative Citoyenne, 

Marie-Rose Cavalier, Sophie Meulemans, Muriel Desclée.

 

 

Aanvullende actuele informatie :

 

Meerdere aanklachten tegen het ONE 6/4/2012 : http://ddata.over-blog.com/xxxyyy/3/27/09/71/dec-2011/Le-Soir--6-avril-2012.pdf

 

Laatste nieuws 26/4/2012 : vader legt klacht neer tegen arts ONE : http://www.levif.be/info/belga-generique/creche-le-pere-de-l-enfant-menace-d-exclusion-porte-plainte-contre-le-pediatre-de-l-one/article-4000086370639.htm

 

 

Partager cet article
Repost0

commentaires

                    

Recherche

Contact

 

initiative.citoyenne[at]live.be

Courriers Aux Autorités & Autres Documents Importants

Ce site refuse de cautionner le label HONcode.

Ce site refuse de cautionner le label HONcode    

Ce site soutient Nurpa pour la liberté d'internet

Boutton de soutien à la NURPA