Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
27 octobre 2011 4 27 /10 /octobre /2011 18:14

Maandag 24 oktober 2011

 

Het effect en de werkzaamheid van de jaarlijkse griepprik voor 60-plussers kan niet wetenschappelijk worden onderbouwd. Dat blijkt uit een groot onderzoek dat in het oktobernummer van het Geneesmiddelenbulletin is gepubliceerd, meldt het NOS Journaal.

 

De griepprik vermindert bij gezonde volwassenen nauwelijks het aantal griepsymptomen en het aantal verzuimdagen. Evenmin bestaat aantoonbaar effect op het aantal complicaties zoals longontsteking of het doorgeven van het griepvirus.

 

Volgens het onderzoek van het Geneesmiddelenbulletin, dat de NOS citeert, is er geen bewijs van de werkzaamheid van de griepvaccinatie om de gevolgen van de griep te voorkomen bij 65-plussers: griepsymptomen, opnames in het ziekenhuis of zelfs sterfte.

 

Evenmin is bewezen dat het inenten van verpleegkundigen de kans verkleint dat verzorgers of bewoners van rusthuizen de griep krijgen.

 

Alle beschikbare onderzoeken

  

Het Geneesmiddelenbulletin heeft de beschikbare onderzoeken over het griepvaccin op een rijtje gezet, meldt de NOS. En de conclusie daarvan is niet mals. 'Er is weinig betrouwbaar bewijs over influenzavaccinatie, maar er is wel bewijs van grootschalige manipulatie van conclusies en van verdachte onderzoeken', zegt Dick Bijl, de hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin, aan de Nederlandse omroep.

 

lej

 

Bron: De Standaard

Partager cet article
Repost0

commentaires

C
<br /> Blog(fermaton.over-blog.com)No-11-ORGANISMES:RÉSISTANCE ?<br /> <br /> <br />
Répondre

                    

Recherche

Contact

 

initiative.citoyenne[at]live.be

Courriers Aux Autorités & Autres Documents Importants

Ce site refuse de cautionner le label HONcode.

Ce site refuse de cautionner le label HONcode    

Ce site soutient Nurpa pour la liberté d'internet

Boutton de soutien à la NURPA