Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
21 mai 2010 5 21 /05 /mai /2010 00:21

Woensdag 5 Mei 2010 |

 

Het contract tussen de regering en het farmaceutische bedrijf GSK over de aankoop van 12,6 miljoen dosissen Pandemrix, het vaccin tegen de A/H1N1-griep, is gesloten zonder openbare aanbesteding. Het garandeert GSK dat alle verantwoordelijkheid bij overlijden of bij ernstige bijwerkingen bij de regering komt te liggen. Dat berichtte de krant Le Soir op haar website.
 
Volgens de krant, die een versie in handen kreeg van het contract voor een bedrag van 110,2 miljoen euro, zou de staat dus moeten opdraaien voor schadevergoedingen aan eventuele slachtoffers. Op het moment van de ondertekening had het vaccin nog geen toelating om op de Europese markt gebracht te worden.

AS03
 
Pandemrix bevat AS03, een omstreden adjuvant, dat nooit werd getest op risicogroepen, zoals zwangere vrouwen, voor de vaccinatiecampagne tegen de A/H1N1-griep. Dat was in de herfst van 2009.
 
Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) betreurt niet dat het contract werd getekend. "De firma GSK eiste een systeem van gedeelde verantwoordelijkheid. We hadden geen keuze, tenzij we het vaccin weigerden. Overigens, geen enkele staat kreeg gunstigere voorwaarden dan België." (belga/dea)
 
Bron: HLN
Partager cet article
Repost0

commentaires

F
<br /> Die firma maakt deel uit van de door de Rockefeller-familie gecontroleerde industrie, een indusrtie die steeds maar symptomen bestrijdt en nooit de oorzaken aanpakt hetgeen uiterard har enorme<br /> winsten naar beneden zou trekken. Eiegnaardig dat deze firma reeds een patent op het vaccin had al minstens één jaar voor dat de ( kunstmatige ) pandemie uitbrak.<br /> <br /> Het is hoog tijd dat wij wakker worden want ik de indruk dat onze democratie eerder een opgeverfde mus is dan een authentieke canarie.<br /> <br /> <br />
Répondre

                    

Recherche

Contact

 

initiative.citoyenne[at]live.be

Courriers Aux Autorités & Autres Documents Importants

Ce site refuse de cautionner le label HONcode.

Ce site refuse de cautionner le label HONcode    

Ce site soutient Nurpa pour la liberté d'internet

Boutton de soutien à la NURPA